(Video) Wanita Bawa Anak main Flying Fox, Ini Respon Padu Pihak Berkuasa

Viral

Polis negeri Selangor telah membuka satu kertas siasatan susulan penularan video yang menunjukkan seorang wanita memegang anak ketika melakukan aktiviti flying fox di Kuala Kubu Bharu, Selangor.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Suffian Abdullah berkata, pihaknya menerima laporan berhubung kejadian itu, semalam.

“Satu Kertas siasatan dibuka dan kes disiasat mengikut Seksyen 31 (1) Akta Kanak-kanak 2001 Pindaan 2006,” katanya menerusi kenyataan, semalam.

Oleh itu nitizen diminta bertenang dan tidak gusar berhubung isu yang tular.

“Masyarakat juga diseru untuk tampil membuat aduan ke balai polis berhampiran, sekiranya mempunyai maklumat berhubung isu itu.

“Sebarang maklumat atau pertanyaan, hubungi Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Hulu Selangor di talian 03-60641223,” katanya.

Terdahulu, tular di Facebook dan TikTok, video memaparkan seorang wanita sedang bermain aktiviti flying fox sambil memegang anaknya.

Selepas itu, Video tersebut kemudian mendapat kecaman daripada ramai pihak berikutan wanita terbabit kerana didakwa tidak mempedulikan keselamatan dirinya dan kanak-kanak itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *